Asunnonhakijalle

Asuntosäätiön vuokra-asunnot ovat tarkoitettu pienituloisille ihmisille, etenkin asunnottomille, lapsiperheille, vammaisille, vanhuksille tai muutoin erityisessä asunnon tarpeessa oleville.

 

Asukkaiden valinta perustuu Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n linjausten mukaisesti sosiaaliseen tarkoituksenmukaisuuteen ja taloudelliseen tarpeeseen, joita arvioidaan hakijan asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella. Hakijoita verrataan keskenään asunnontarpeen, varallisuuden ja tulojen perusteella ja asunnot vuokrataan asuntoa eniten tarvitseville. Etusijalle asetetaan asunnottomat ja muut kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat. Samalla pyritään vuokratalon monipuoliseen asukasrakenteeseen ja sosiaalisesti tasapainoiseen asuinalueeseen.

Vakuusmaksu kaikissa säätiön asunnoissa on alkaen 250€. Hakemus on voimassa 3kk kerrallaan ja hakijoiden luottotiedot tarkistetaan. Osassa kohteista saatetaan lisäksi edellyttää kotivakuutuksen ottamista asumisen ajaksi.

 

Hakumenettely

 

Hakuaika säätiön asuntoihin on jatkuva. Asuntoja haetaan hakulomakkeella, joka palautetaan alkuperäisenä tarvittavine liitteineen joko postitse allaolevaan osoitteeseen tai skannattuna sähköpostilla osoitteeseen porvoo@reim.fi.

Porvoonseudun asuntosäätiö
Mannerheiminkatu 7
06100 Porvoo

Huomioithan että ensisuoja Koivulan vuokra-asunnot eivät ole haettavissa tällä lomakkeella vaan Koivulaan hakeudutaan Porvoon kaupungin sosiaalitoimen kautta.

 

Hae asuntoa