Niittypolulla vietettiin harjannostajaisia

Kirjoitettu 01.6.2016

niittypolku_ryhmakuva

Säätiön hallituksen puheenjohtaja Tim Karike, kohteen arkkitehti Marja Utriainen ARKVE Oy:stä sekä YIT Rakennus Oy:n yksikönjohtaja Tero Karislahti fiilistelemässä säätiön uudishanketta.

 

Säätiön Niittypolulle Porvoon Purolaan rakennettavan 40 asuntoa käsittävän vuokra-asuntokohteen työmaalla vietettiin tänään perinteisiä harjannostajaisia aurinkoisessa kesäsäässä.

Kohdetta rakentaa YIT Rakennus Oy, joka järjesti tutustumiskierroksen säätiön avainhenkilöille. Rakennustyöt ovat edistyneet aikataulussa ja esim. osa rakennuksista on jo ehditty pintamaalaamaan ja hissit on asennettu. Seuraavaksi vuorossa ovat sisätyöt kuten pinnoitukset ja kalusteasennukset. Hankkeen on tarkoitus valmistua vuodenvaihteeseen mennessä.

  • Kaikki huoneistot ovat erittäin avaria ja valoisia ja niistä avautuu huikeat maisemat ympäröivään luontoon, kommentoi säätiön hallituksen puheenjohtaja Tim Karike.

Katselmuksen jälkeen järjestettiin perinteinen lounas Gammelbackan seurakuntakeskuksessa, jossa säätiön hallituksen puheenjohtaja Tim Karike esitti rakennuttajan tervehdyksen rakennustyömaan työntekijöille.

  • Hanke on ollut vireillä jo kauan ja olen iloinen ja samalla helpottunut, että voin vihdoinkin vierailla fyysisesti rakennuksissa, jotka ovat tähän asti olleet olemassa ainoastaan paperilla. Haluan kiittää säätiön puolesta kaikkia hankkeen toteuttamiseen osallistuneita siitä työstä, jonka olette tehneet rakentaessanne uusia koteja ja luodessanne uutta elämää Purolaan  – loppupeleissä asunnot ovat juuri ihmisille rakkaita koteja, eivät pelkkiä seiniä. Työnne tuo konkreettisesti iloa monille vuosiksi eteenpäin. Minua ilahduttaa lisäksi nähdä niin paljon nuoria rakentajien keskuudessa, ottaen huomioon että juuri Niittypolun asunnot tulevat varmasti olemaan monen nuoren ja opiskelijan ensimmäinen oma koti. Onhan Niittypolulta juuri hyvät liikenneyhteydet esim. Porvoon Campukselle.

Urakoitsijan tervehdyksen toi YIT Rakennus Oy:n yksikönjohtaja Tero Karislahti, joka muistutti puheessaan YIT:n sitoutuneisuutta projektiin. YIT voitti mm. hankkeesta järjestetyt molemmat tarjouskilpailut. Karislahti ojensi tilaisuudessa myös palvelulusvuosimuistamisen YIT:n työntekijälle, joka oli ollut rakennuskonsernin palveluksessa 10 vuotta.

Säätiö aloittaa hankkeen asuttamisen syksyllä, jolloin asiasta tullaan ilmoittamaan paikallisesti.

 

Lisätietoja

Porvoonseudun asuntosäätiö – Borgånejdens bostadsstiftelse
Tim Karike, hallituksen puheenjohtaja
tim.karike@porvoonasuntosaatio.fi

 

Kuvia tilaisuudesta