Porvoonseudun asuntosäätiö – Borgånejdens bostadsstiftelse tekee joululahjoituksen Alva-talolle

Kirjoitettu 09.12.2014

Asuntosäätiön hallitus on kokouksessaan 8.12. päättänyt tehdä tuhannen (1000) euron joululahjoituksen Alva-talolle (ent. nuorisokoti Tukkari) käytettäväksi nuorten hyväksi.

– Säätön hallitus koki tärkeäksi tukea nuorisokodin toimintaa ja sen asukkaita lahjoittamalla varoja käytettäväksi esim. joululahjoihin ja yhteiseen harrastustoimintaan, kertoo säätiön hallituksen puheenjohtaja Tim Karike. Haluamme osaltamme olla mukana luomassa joulumieltä nuorisokodin nuorille haasteellisesta elämäntilanteesta huolimatta. Jo arkiset asiat kuten käynti elokuvateatterissa tai pikaruokaravintolassa yhdessä muiden kanssa merkitsevät nuorille paljon arjen pieninä hengähdystaukoina.

– Säätiöiden yksi tärkeä tehtävä on olla mukana kehittämässä yhteiskuntaa ja minusta tämä on hieno kädenojennus kolmannelle sektorille ja konkreettinen tapa meidän puoleltamme kantaa yhteiskuntavastuuta asuntorakentamisen lisäksi, Karike jatkaa.

– Kaikki nuoret ja ohjaajat kiittävät säätiötä lahjoituksesta, toteaa Alva-talon vastaava ohjaaja Susanne Penttinen. Nuoret haluavat tehdä asioita yhdessä ohjaajien kanssa ja lahjoituksen avulla voimme tarjota heille elämyksiä kuten käytä elokuvissa tai ajamassa kartingia. Suunnitteilla on myös muutaman päivän mökkireissu kevätkaudella, jossa nuoret pääsevät kokeilemaan eri talvilajeja ja mökkielämää 24/7.

– Tulemme muistamaan säätiötä kuvakollaasilla vuoden päästä, jossa kerromme kuvin miten lahjoitus on käytetty. Se on ollut perinne, jonka tekeminen tuo nuorille sekä lahjoittajille iloa kun voimme konkreettisesti näyttää lahjoituksen tuoman hyödyn, Penttinen päättää.

 

Lisätietoa

hallituksen puheenjohtaja Tim Karike, tim.karike@abo.fi