Borgånejdens bostadsstiftelse gör en juldonation åt Alva-huset

Kirjoitettu 09.12.2014

Bostadsstiftelsens styrelse har på sitt möte 8.12 beslutat att göra en juldonation på tusen (1000) euro åt Alva-huset (f.d. ungdomshemmet Tukkari) för att användas på ungdomars välmående.

– Stiftelsens styrelse ansåg det viktigt att stöda ungdomshemmets verksamhet och dess gäster genom att donera medel för att användas till julgåvor och gemensam hobbyverksamhet, berättar styrelseordförande Tim Karike. Vi vill vara med och skapa julanda till gästerna trots utmanande livssituation. Redan vardagliga saker såsom biobesök och snabbmat njuten tillsammans med andra betyder mycket för ungdomarna som andepauser i vardagen.

– En av stiftelsers viktiga uppgifter är att vara med och utveckla samhället och jag tycker detta är en fin handsträckning till den tredje sektorn och ett konkret sätt från vår sida att bära samhällsansvar förutom socialt hyresbyggande, fortsätter Karike.

– Alla ungdomarna och de anställda tackar stiftelsen för donationen, konstaterat Alva-husets ansvariga ledare Susanne Penttinen. Ungdomar vill göra saker tillsammans med instruktörerna och med hälp av donationer kan vi ge dem upplevelser, t.ex. gå på bio eller köra karting. Vi planerar för tillfället en kort stugutflykt på våren där ungdomarna får prova på olika vintergrenar och ett intensivt stugliv.

– Vi kommer att komma ihåg stiftelsen med ett bilkollage nästa år där vi konkret i bild och text berättar hur donationen använts. Det har varit en tradition som ger både ungdomarna och donationsgivarna glädje då vi kan stolt visa upp den glädje donationen gett, avrundar Penttinen.

 

Tilläggsuppgifter

styrelseordförande Tim Karike, tim.karike@porvoonasuntosaatio.fi